به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری امام جمعه قم در خطبههای این هفته نماز جمعه شهر قم که در مصلای قدس برگزار شد، با اشاره به اینکه اگر سیاستگذاری و برنامهریزیهای ما در مسیر خلاف عدالت اجتماعی در جامعه باشد، از مصادیق بارز منکر است، اظهار کرد: عدالت اجتماعی دارای ابعاد متعددی است و هرکدام از این ابعاد دارای شاخصهایی است که از جمله این شاخصها دوری از افراط و تفریط است.
وی با بیان اینکه مدیر جامعه اسلامی باید از هرگونه افراط و تفریط دوری کند، بیان کرد: بر اساس فرمایش امیرالمومنین(ع) در حق و بیان حق باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، ولی سایه عدالت باید در جامعه گسترده شود.
امام جمعه قم فرارسیدن دهه مبارک فجر را گرامی داشت و افزود: ۱۲ بهمن سالروز بازگشت افتخارآفرین امام(ره) به میهن اسلامی است و رهبر انقلاب و ملت ایران بر طاغوتیان پیروز شدند و امام قهرمانانه به کشور بازگشت.
وی تصریح کرد: ۱۲ بهمن روز بازگشت رهبری مردمی و با اخلاص به میهن اسلامی است و این روز سرآغاز دهه مبارک فجر است.
آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: یکی از اقدامات مهم امام خمینی(ره) علاوه بر نقش مهم هدایتگری و نقش مهم سوق دادن توده میلیونی به میدان مبارزه، پایهگذاری اندیشه حکومت اسلامی بود. ایشان اندیشه حکومت اسلامی را نهادینه کرده و قوام بخشیدند.
وی افزود: ایشان در مقابل بلوک غرب و شرق که با دین رابطه ای نداشتند، از دین و اسلام سخن به میان آوردند و این اندیشه اسلامی بر دو عنصر اساسی دین و مکتب و اعتلای انسان در سایه مکتب استوار است.
امام جمعه قم یادآور شد: کسانی که در این ایام سخنرانی میکنند، باید بگویند که قبل از انقلاب چه شرایطی داشتیم؛ در فضای مجازی عده ای رژیم سلطنتی را به صورت بزک کرده به نسل جوان معرفی میکنند، نسل جوانی که قبل از انقلاب و یک یا دو دهه از انقلاب را ندیدهاند، امروز با تکریم رضاشاه روبرو میشوند.
وی تبیین دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی را ضروری دانست و گفت: باید گفته شود که ما هنوز به ساحل نرسیده ایم و در آغاز راه هستیم و در نتیجه باید موانع راه آینده را به مردم گوشزد کنیم. نباید تصور کرد که انقلاب به بلوغ رسیده، چرا که دشمن پیوسته در برابر ما جبهه گیری میکند و از روشهای مختلف استفاده میکند.
آیت الله حسینی بوشهری توأم کردن معنویت و سیاست را از رهاوردهای مکتب امام خمینی(ره) دانست و اضافه کرد: پیش از انقلاب اسلامی، متدینین و حوزهها از سیاست متنفر بودند ولی امام به عنوان یک مرجع تقلید در اوج عرفان و خداشناسی، اندیشه سیاسی حکومت اسلامی را تبیین کردند و معنویت را کنار سیاست قرار گرفت و این مهم ارمغان بزرگی برای جامعه ما بود.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) از ادامه راه مایوس نشده و تزلزل و خستگی در ایشان راه نداشت، گفت: ایشان حرکت بزرگ ملت ایران را رهبری و مدیریت کردند و اینکه انقلاب به ۴۰ سالگی رسیده ثمره خلوص، خداشناسی و خداباوری امام عظیمالشأن است.
امام جمعه قم گفت: در ۱۵ خرداد به ظاهر انقلاب شکست خورد، ولی امام از ادامه راه مایوس نشد چرا که در قاموس مردان الهی عمل به وظیفه مهم است و هدف، شکست و پیروزی نیست.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب روسها و انگلیسها حاکم بوده و شاه کشور را مشخص میکردند، افزود: پس از کودتا آمریکاییها عهدهدار امور کشور شدند و تمام کشور در اختیار آنها قرار گرفت و این شرایطی است که ایران قبل از انقلاب اسلامی با آن روبرو بود.
حسینی بوشهری با اشاره به اینکه این ایران نبود که تصمیم میگرفت به چه سلاحی نیاز دارد که آن را خریداری کند بلکه آمریکاییها میگفتند که باید این سلاح را خریداری کرده و چه مقدار پول بپردازید، اضافه کرد: صندوقهای به ظاهر رای را جمعآوری می کردند و سرانجام تصمیم گیرنده برای انتخاب نماینده مردم نبودند.
وی با تاکید بر اینکه عدالتخواهی در انقلاب ما روحیه بسیار مهمی است، خاطرنشان کرد: ممکن است در برخی از بخشها به دلیل موانع و دشمنیها نتوانسته باشیم در طراز مطلوب جمهوری اسلامی قرار بگیریم، ولی در جهت گیریهای جمهوری اسلامی تردیدی حاصل نشده است.
امام جمعه قم تاکید کرد: جهت گیری ما استقلالخواهی، مبارزه با ظلم و محرومیتزدایی بود و امروز هم عمده مشکلات غرب با ما به دلیل همین رویکردهاست.
وی با اشاره به اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این نظام در اوج اقتدار قرار دارد، گفت: مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضوری پرشور خواهند داشت و این حضور خاری در چشم دشمنان بوده و مایه چشمروشنی دوستان انقلاب خواهد شد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما